Казанлъшките социалистки с празнична традиция за деня на християнското семейство

„Семейството е най-доброто училище за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род“, това споделиха Радка и Илия Милеви пред жените – социалистки от казанлъшкия клуб, посетили семейството по повод 21-ви ноември – деня на Въведение Богородично – един от дванайсетте Господски и Богородични празници, посветен на православната християнска младеж и семейство.

Клубът на жените-социалисти от Казанлък има традиция да се среща със семейства- симпатизанти на левицата по повод християнския празник и да им засвидетелства възхищение и уважение, представи инициативата  председателката на Клуба Стела Кехайова на домакините. Семейство Милеви през м. юли тази година празнуваха своята „златна сватба“ и се радват на дългогодишна хармония, обич и разбирателство.

„За християнското семейство са нужни много любов и доверие“, с усмивка сподели  70-годишната Радка, а по думите на съпруга й Илия, който е на 76 години, „нужни са и търпение и компромиси“.

За тайната на семейното щастие формула имат  и Христо и Веселина от град Шипка, които също броят 50 години семеен живот. „Ние взаимно се допълваме, философията ни е да знаеш кога да спреш, кога да помълчиш”, сподели през сълзи на радост и умиление  80-годишният съпруг пред казанлъшките социалистки. И днес усмихнатата съпруга Веселина се радва на вниманието и изненадите на своя партньор. Показа на гостенките си снимки отпреди 50 години, от които гледат същите усмихнати очи, млади и влюбени, днес помъдрели.

Социалистките Стела Кехайова, Корнелия Владева, Румяна Курдова и Марияна Георгиева изненадаха празнично и най-младото семейство Виктория и Николай, приятели на лявата идея. Двамата са щастливи със своите две прекрасни момиченца, които вчера станаха на 8 месеца. Вярват в християнските добродетели и споделят любовта, като светлина, която ще ги води щастливо в съвместния живот. Клубът на жените-социалистки поздравява  всички семейства и им желае здраве, целомъдрие, съпружеска вярност и дълъг семеен живот.

21_11_02

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram