Барабанен звън отекна в чест на Отец Паисий в едноименното училище

Барабанен звън от единствения у нас състав от момчета-барабанчици, този на Основно училище „Паисий Хилендарски” в Казанлък, отекна в чест на патрона на училището. Тържественият екот последва церемонията по поднасянето на цветя пред Отец Паисий.  На крака всички ученици, учители, родители и гости на патронния празник изслушаха химна на училището, композиран от учителката Милена Симеонова.

12 награди връчи директорът на ОУ „Паисий Хилендарски”  Цветолина Цветкова на учениците-победители в различните конкурси, проведени през седмицата, посветена на автора на „История Славянобългарская“.

Цялата седмица в училището премина под призива „Без отсъствия и слаби оценки!“.

В три конкурса се състезаваха ученици от различни възрасти: „Паисиев плам“ – за есе, стихотворение и разказ, „Моето красиво училище“ – за рисунка и „156 години ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – за снимка и презентация.

За рождения ден на школото бяха организирани спортни игри, състезание по краснопис, математически турнир, беседи, викторини. Седмицата на патрона приключи с концерт с надслов „Талантите на училището“ , събрал цвета на даровите ученици-пеещи, рецитиращи, танцуващи, а след това заедно всички-деца, учители, родители отбелязаха Деня на християнското семейство.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram