След взрива в мрежата по случая „Говедаров“ питаме кмета: Защо?

По случая със съмнителната изрядност на процедурата и правото за настаняване на общинския служител Димир Говедаров във ведомствено жилище на Общината,  Медийна група „Вис виталис” изиска от кмета Галина Стоянова в писмен вид подробности.

За да бъдат изяснени всички обстоятелства по случая, предизвикал огромен обществен интерес след статията от 19 ноември 2014 г. „Как се сдоби Димир Говедаров с ведомствено жилище на пъпа на града?” на сайта на Пресс тв, депозирахме писмо с входящ №ЗДОИ-00-7/20.11.2014 г. по Закона за достъп до обществена информация зададохме няколко въпроса на кмета.

1.Към момента какъв е броят на ведомствените жилища, с които разполага Община Казанлък по решение на Общински съвет Казанлък.

2.От датата на решението на ОбС Казанлък до днес колко човека и кои персонално за ползвали настаняване във ведомствени жилища, съгласно Наредба №12 на ОбС Казанлък, както и колко неуважени молби за настаняване във ведомствени жилища са архивирани в деловодството на Общината?

3.Специалисти и служители от кои сфери са се възползвали от ведомствено жилище – култура, театър, образование, здравеопазване, социални дейности и др.?

4.Молим за предоставяне на всички документи  – заявление от Димир Говедаров, решение на комисия с мотивите, заповед на кмета, според която е дадено за ползване ведомственото жилище на ул.”Скобелев” №21.

 

Очакваме в двуседмичния законов срок отговори от кмета, нещо което до сега не се е случвало, писмата на Медийна група „Вис виталис” по ЗДОИ остават с мълчаливи откази за отговор..

Припомняме, че съмнителното настаняване на чиновника от службата „Екоконтрол” Говедаров взриви социалната мрежа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram