Още по-студено, с валежи от дъжд и сняг

Днес, започналите от запад валежи от дъжд, до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. В северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, който по-късно през деня ще преминава в дъжд. На места там ще има и поледици. Преди обяд на отделни места в котловините на Западна България и в Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2° на места в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта срещу сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8° по северното, до 11-12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

meteo.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram