Малките „рози“ до 15 години с две успешни контроли над „Марица“, играят в турнир след седмица

Тимът на ВК „Казанлък“ при момичетата до 15-годишна възраст постигна втора поредна победа над връстничките си от „Марица“ в рамките само на една седмица.
Малките „рози“,  водени от младата треньорка Миглена Стрезова, надвиха маричанки с 3:1 в Спортното училище „Васил Левски“ в града под тепетата, където е игра контролата. Това е втори пореден успех на казанлъчанки, които точно преди седимица победиха със същия убедителен резултат 3:1 връстничките си от „Марица“ в спортната зала в Казанлък.
Малките казанлъчанки тренират с младите и амбициозни треньори, които бяха привлечени да работят в клубната детско-юношеска школа на клуба Миглена Стрезова и Деян Боюклиев.
Стрезова работи изцяло за девическото направление в школата на „Казанлък Волей – Багира“. Тя води детския отбор на казанлъчанки до 10-годишна възраст, както и селекциите при момичетата до 13 и до 15-годишна възраст на „розите“.Стрезова е от Плевен, бивша състезателка на „Спартак“ /Пл/ , ВК „Шумен“ и столичния „Локомотив“ . Плевенчанката е завършила висшето си образование в Национална спортна академия, била е треньорка на подрастващи в Плевен, а доскоро е работела като треньор в София – във ВК „Триадица“.Контролните мачове за малките състезателки от Казанък са от значение за трупането на опит, тъй като им предстои регионален турнир на 28 и 29 ноември. Той ще събере в Казанлък, участващите състави при момичета до 15 г. на регион „Странджа“.
От 21 до 23 ноември в Казанлък ще се проведат срещите от надпреварата за девойки младша възраст.  Ще участват отборите на  „Арда“ Кърджали, ВК „Раднево Волей“, „Казанлък“, „Дея спорт“ – Бургас и ВК „Раковски“ Димитровград.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram