Военният клуб и Шипковата къща ще бъдат сцени в Нощта на театрите

За първи път през 2015 г. в Казанлък ще се проведе Нощ на театрите. „Актьорът трябва да гори на сцената, но сцената не трябва да гори“. Това е посланието на третата „Нощ на театрите“, която ще зарадва жителите на 18 български града, сред които и Казанлък на 21 ноември (събота).

Любителите на театралното изкуство ще имат възможност да гледат в Казанлък две нови постановки – хитовото предложение в афиша на казанлъшкия театър „Л. Кабачиев”  „Тримата мускетари”, с режисьор Николай Гундеров, импровизации по Александър Дюма и поетичният хепънинг, по текст на поетесата Яна Монева „Пристанища и стаи”. С „Тримата мускетари” трупата  се представи на фестивала на пътуващите театри в Сливница от 5 до 11 октомври, а и поетичният хепънинг вече имаше своята премиера в Шипковата къща. Военният клуб и отново Шипковата къща ще бъдат сцени за изява на казанлъшките актьори в предстоящата Нощ на театрите. „Тримата мускетари” се играе от 18:00 часа, а „Пристанища и стаи” – от 20:15 часа.

Нощ на театрите тази година ще има също и в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Шумен, Сливен, Ямбол, Благоевград, Хасково, Димитровград, Перник, Търговище, Силистра и Смолян. Инициативата у нас е част от голямата „Нощ на театрите“, която вече 8 години се случва в няколко европейски страни. Зад идеята стои французойката Елеонора Роси, но пилотно проектът стартира през 2008 г. в Хърватия. „Европейска Нощ на театрите“ е платформа, която обединява всички, които имат отношение към театъра и сцената за създаване на театрално изкуство, без граници, езикови, религиозни или етнически бариери.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram