Пореден успех за учениците на Елена Юлиянова Христиана Харалампиева и Виктор Владков

От 15 до 17 ноември 2018 година в град Стара Загора се проведе Х – ти Международен клавирен конкурс „Класика и съвременност”. Конкурсът се провежда всяка четна година през есента в Стара Загора. Организира се от НУМСИ „ Христина Морфова” и Община Стара Загора.
Х-тото Юбилейно издание на конкурса „Класика и съвременност” събра на своята сцена талантливи млади музиканти, представители на музикални училища и академии в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, а техните изпълнения бяха оценявани от авторитетно международно жури, представено от България и Австрия с председател Акад. проф. д-р Атанас Куртев НМА „Проф.Панчо Владигеров” в София.

С пореден голям успех се завърнаха от участието си на конкурса учениците на клавирния педагог Елена Юлиянова Христиана Харалампиева и Виктор Владков. С Първа награда в 1-ва възрастова група до 10 години беше по достойнство оценено конкурсното изпълнение на 8-годишната ученичка от 2-ри клас в музикална паралелка на СУ „Екзарх Антим І” и възпитаничка на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” Христиана Харалампиева. Нейното артистично, вдъхновено и техническо съвършено изпълнение на конкурсната програма изключително впечатли журито. Христиана беше наградена и със Специална награда на Акад.проф.д-р Атанас Куртев – неговата книга, издадена от Съюза на българските композитори с лично послание на големия български музикант и педагог към талантлива малка пианистка.
Христиана Харалампиева имаше и честта да бъде поканена за участие в заключителния Гала концерт на победителите в конкурса.
В трета възрастова група от 14 до 18 години с Награда на журито за изпълнение на произведение от Родион Шчедрин беше удостоен Виктор Владков – един от най-младите участници в тази група. Въпреки високите изисквания към изпълнители в трета възрастова група и силното присъствие на възпитаници от музикалните училища в България изпълнението на 14-годишен казанлъшки талант Виктор Владков му спечели заслужено признание на специалистите и публиката и високите оценки на журито.

Своите заслужени награди от този изключително труден и престижен клавирен конкурс Виктор Владков и Христиана Харалампиева получиха на заключителна тържествена церемония по награждаване на победителите, която се състоя на 17 – ти ноември 2018 година в Концертната зала на Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram