Заровете са хвърлени? Разпределиха шефовете на комисии в кз парламент

Енинският мениджър в автомобилния спорт Стефан Драганов от ГЕРБ ще оглави Комисията по сигурност и обществен ред на новия Общински съвет в Казанлък. Утре старейшините трябва да гласуват това предложение на председателя на местния парламент Николай Златанов. За заместник на Драганов в комисията е предложен представителят от ДПС и земеделски производител Ридван Иляз.

Принципът на експертността и пропорционалността на политическото представителство са водещи при изготвянето на предложението за състава на всички комисии и председателството им, аргументира се Златанов.

Начело на Комисията по култура застава инженерът от ГЕРБ Борис Кърчев, ще го замества икономистът Галин Георгиев от ББЦ.

Халил Летифов от ДПС с ценз по стопанско управление поема Комисията по селско и горско стопанство заедно със заместника от ГЕРБ Иван Катанов, управител на увеселително заведение в Града на розите.

За Комисията по европейските въпроси ще отговаря Аксения Тилева /ГЕРБ/, за кратко депутат и дълги години директор на детска градина. Тя ще бъде подпомагана в работата си от икономиста Михаил Михайлов от БДЦ.

Иван Дочев от Експерти за Казанлък ще е председател на Комисията по икономика, Боян Каличков от ГЕРБ получава зам.-председателското място.

Също човек на Експерти за Казанлък Цветан Шиков, строителен инженер ще е начело на Комисията по стрителството със заместник предприемачът Сунай Хаджъ от Реформаторския блок.

Младият член ГЕРБ Галин Иванов и съветник за първи път ще председателства Комисията по приватизация и общинска собственост, а като заместник е предложен Николай Терзиев от БСП, който бе е кандидат кмет на левицата.

За Комисията по образование ще отговаря педагогът Радиана Стефанова от ГЕРБ, подпомагана от колежката си от БСП Донка Симеонова.

Социалистката Теодора Иванова ще оглави Комисията за последващ контрол върху договорите и актовете на администрацията, а ще я замества Станислав Коев от ГЕРБ.

Д-р Стефка Димитрова ще е председател на Комисията по здравеопазване, неин заместник ще бъде шефа на Здравната каса в Казанлък и представител на рефрматорите Владимир Русев.

Засега  важната Комисия по социални дейности е без председател, но е предвидено мястото да бъде заето от представител от квотата на БДЦ-ДПС. В същото време за заместник й е определен Михаил Михайлов от БДЦ.

Почти сигурно е, че в този вид предложението на Златанов ще бъде гласувано, предвид мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет. Утрешното заседание на местния парламент започва в 9:00 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram