Диди Андреева реди актова фотография в Казанлък

Необичайна актова фотография ще изпълни пространството на залата за временни експозиции в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък на 20-и ноември. Авторката Димитрина Андреева, носител на титлата AFIAP- Артист на Международната федерация за артистична фотография – 2016, е отлично позната в професионалните среди. Тя има още редица престижни награди за фотография у нас и в чужбина, участник е в именити салони, конкурси и изложби. Диди Андреева е отличавана със златни, сребърни и бронзови медали на фотографски организации в различни страни. Сред тях –  FIAP, PSA, IAAP, IVAF, DPA и GPU.

Димитрина Андреева, родена 1973-а година в Бургас. Занимава се с изкуство от дете. Рисува. Увлича се по мозайката и графиката. Фотографията открива преди повече от десет години, през 2007-а.  От тогава изкуството на светлината е неизменен спътник в живота и.

Диди Андреева снима портрети, изкушена е и от репортажа. Нейният фотообектив запечатва със собствен почерк концерти, спортни и културни събития. На фокус са емоциите на човека. Непрестанно експериментира. През 2015-а година открива първата си самостоятелна изложба „А сега накъде?“, по време на Фотоваканция – Приморско. Преди това печели наградата „Дебют“ на Фотоакадемика.

В Казанлък авторката представя актова фотография със силни препратки към драматичния вътрешен свят на човека. В нейните работи не липсват и ангажирани социални послания. Заглавия като „Аз не съм!“, „Дантелени окови“, „Докосване“, „Другият“, „Есенно почистване“, „Инсомния“, в експозицията на Андреева се редуват с „Кафе“, „Кой?“, „Маскарад“, „Маската“, „Надпревара с времето“, „Не!“, „Недостижимо“… Диди Андрева казва, че вътрешните си усещания, тя споделя с публиката постепенно в своя творчески проект, развиващ се във времето. Нейните постижения във фотографията са подплатени с признанието на гилдията чрез членството в престижни организации – Бургаската Фотографска Общност, Фотографска академия „Янка Кюркчиева“, член на журито на Международен фотосалон Фотоваканция – 2017,  Международен Фотографски салон – Пловдив и  Национален детски конкурс за фотография -„Морето не е за една ваканция“- 2018. Димитрина Андреева е отличена с второто място в конкурса „Живот за Бургаските езера“ към програма „LIFE+” на ЕС – 2010. През 2013-а година печели  Наградата за фотография на Международното биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе. Отличена е и с третото място в конкурса „Трафик на хора – Погледни страха в очите“- Варна. Сред международните изяви на авторката са и участията в Международни фотографски дни в Текирда- Турция 2011-2012 и Avant Garde Trophy- Международен салон за Артистична фотография в Индия – 2016.

Димитрина Андреева е член на УС на Бургаска Фотографска Общност.

Изложбата  „Докосване“ в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, се открива на 20-и ноември, вторник, от 17.30 часа.

Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства    

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram