Румяна Друмева: „Няма да позволя казанлъшката БСП да бъде унижавана“

Най-бурно аплодирана на вчерашното заседание на Националния съвет на БСП в столицата е била Румяна Друмева, председател на левицата в Казанлък. Тя обвинила Пирински, Миков и Станишев, че през последните години не са стъпили в местния партиен клуб, а ходели в Казанлък за срещи само с подбрани хора.

Друмева цитирала цифри, че през 2015 г. на местните избори БСП е имала 4 600 гласа за кмет, а сега е взела 8310.

„Няма да ви позволя да унижавате партийна организацията в Казанлък и резултатите, които постигнахме“, заявила Друмева и поискала прочистване в партията.

„За трети път уж член на БСП, подкрепян от Миков, Пирински и Станишев, се явява отново, за трети път като общински съветник от друга листа“, дала пример Румяна Друмева.

По време на седемчасовата дискусия на вчерашния пленум не беше дискутирана оставката на лидера Корнелия Нинова.

По повод поисканата й от вътрешната опозиция в партията оставка пред медиите Нинова коментира: „Искаха я пред вас, вътре не я поискаха“.

Пленумът прие решение структурите по места да започнат анализ след местните избори. Стартира отчетно-изборна кампания от 1 декември, като тя ще приключи през май догодина и през април преди конгреса ще има пряк избор на председател. Ще има и нови общински председатели, нови областни председатели, предложения за делегати на конгреса, номинации за председател с пряк избор и т.н. Започва процес на нови избори в БСП.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram