Наше момиче с награда от „Северно сияние“

Казанлъшкото дарование Мария Димитрова получи поощрителна награда на Осемнадесетото издание на Международния конкурс за млади изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние” – Русе 2014

Директор на конкурса бе вокалният педагог Вили Икономов. Организатори за поредна година са Община Русе, Сдружение „Северно сияние” и Възрожденско читалище „Зора-1866”-Русе.

Председател на международното жури на конкурса беше композиторът Светослав Лобошки. Заедно с него и певицата Тони Димитрова журираха още и Ирина Савенкова – вокален педагог от Санкт-Петербург, Виорела Филип преподавател по поп пеене в университета в Букурещ, Таня Точева – вокален педагог, Вили Икономов – като преподавател по поп и джаз пеене в НУИ „Проф. Веселин Стоянов” и Антоанета Георгиева – също вокален педагог. Конкурсът се организира от Сдружение „Северно сияние”, с подкрепата на Община Русе, Общински младежки дом и Възрожденско читалище „Зора – 1866 г”. Финансовата подкрепа на международното събитие беше осигурена от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух” и частни спонсори.

Мария Димитрова получи поощрението във възраствата група от 10 до 14 годишна възраст.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram