Телефонен измамник е с мярка „задържане под стража”, шетал и из Стара Загора

34-годишен телефонен измамник е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. През 2011 година той бил освободен от затвора, спрямо него се води наказателно производство за измама и в Ямбол.

В края на февруари 2016 година обвиняемият позвънил на 88-годишна жена като се представил за неин внук. Той казал, че бил закупил електроуреди (радиатори) от голяма търговска верига и трябва да се заплати данък-такса. Обяснил, че ще изпрати мъж, на когото тя да даде нужните средства. Малко по-късно пострадалата предала на обвиняемия пакет,  в който имало 640 лева.

В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, е установена съпричастността на 34-годишния обвиняем към извършването на подобни измами на територията на Стара Загора. Той е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, в това число и за извършени измами.

Районен съд-Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Димитър А. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата мярка за неотклонение “задържане под стража” може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram