Продават 35,78% от капитала на Арсенал – Казанлък

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви публично оповестен конкурс на един етап за продажбата на 769 180 броя акции, представляващи 35,78% от капитала на „Арсенал“ АД, Казанлък. Това съобщиха от агенцията. Цената на конкурсната документация, която не съдържа информационния меморандум на дружеството, е в размер на 3000 лева и може да бъде закупена в срок до 15 дни, считано от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“.

Информационният меморандум струва 7000 лв. и ще бъде предоставен на лица, закупили конкурсна документация, които отговарят на следните предварителни квалификационни изисквания: 
1.Да са надлежно учредено и валидно съществуващо юридическо лице;
2.Да осъществяват някоя от следните дейности:
-производство на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия или
-реализация на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия;

3.Размерът от приходите от посочените дейности за последната финансова година, съгласно одититирания годишен финансов отчет, трябва да възлиза на минимум 40 000 000 лв.;

4.Да имат собствен капитал не по-малко от 40 000 000 лв. за последната финансова година;
5.Да са получили разрешение за достъп до информация с ниво на класификация „Секретно“ или удостоверение за сигурност или потвърждение, съгласно Закона за защита на класифицираната информация.Депозитът за участие е в размер на 3 000 000 лв. и се внася в срок до 15.00 часа на 120-ия ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник.
До участие в конкурсната процедура не се допускатконсорциуми, офшорни дружества, дружества в ликвидация, обявени в несъстоятелност, осъдени за банкрут, както и лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава. Срокът за подаване на обвързващи оферти е 15.00 часа на 120-ия ден от датата на обнародване на решението в ДВ. Критерият, по който те ще се оценяват е размера на предложенатапокупна цена.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram