Полицаи и младежи заедо в акция по безопасност на движението

16 са консттираните нарушения по  време на днешната специлализрана полицейска акция, проведена съвместно с Младежки общински съвет Стара Загора.

 

От 10:00 ч до 14:00 ч на бул. “Г.Байданов” в Стара Загора полицейските служители от сектор “Пътна полиция” проведоха специализираната акция по безопасност на движението, проведена в ход на акция “Зима” и в контекста на 16 ноември – Световен ден в памет на жертвите от пътнотранспортни инциденти. За четирите часа на пътя са проверени ощбо 164 моторни превозни средства. Констатирани са 16 нарушения, за които са съставени 2 акта – един за неправоспособност и един за липса на  сключена задължителна “Гражданска отговорност”.

Съставени са и 14 фиша:
1 бр за техническа неизправност

6 бр – за неизползване на обезопасителен колан, от които 5 са съставени на водачи, а 1 на пътник

1 бр. за изтекъл годишен технически прелед

1 бр. за използване на мобилен телефон по време на движение

2 бр. за неправилно движение по пътното платно

2 бр. за неизползване на задължителни къси светлини

 

След приключване на проверката от органите на реда представителите на Младежки общински съвет призоваваха с превантивни материали водачите да спазват правилата за движение на пътя, както и да се включат в утрешната кампания ( на 15 ноември) “Мисли за мен, когато шофираш”, която ще се проведе на няколко бензинстанции в Стара Загора. Всички съпричастни със спирането на войната по пътищата могат да изразят своята позиция, подписвайки се в символична декларация, в която се задължават да спазват правилата за движение по пътищата и да спасят поне 1000 живота.

mos7

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram