Кой и защо излъга казанлъшката общественост?!

Председателят на Общинския съвет Николай Златанов на заседание на Общинския съвет на 22 октомври тази година  обвини Васил Самарски в лъжа, изречена пред БНТ в предаването „Открито” за „дупката”, където Васил Самарски казал, че има решение на ОбС, с което съветът е задължил кмета да промени плана на града. Тогава Златанов заяви,че такова решение няма.Дни по-късно Галина Стоянова потърси Валя Ахчиева за да се изкаже в предаването отново,че Васил Самарски излъгал,тъй като в деловодната система на Общинския съвет нямало решение за промяна на Общия устройствен план на Казанлък.Оказва се,обаче,че такова решение има.Или Стоянова и Златанов го крият или заблуждават обществеността на Казанлък.

Оказва сe, че наистина има решение на Общинския съвет на Казанлък в предходния мандат за изменение  на ОУП на Казанлък. То е под номер  89 взето на заседание на Общинския съвет – Казанлък, проведено на 27.11.2008 г. Тогава „местните старейшини“ дават съгласие за изработване на проект за изменение на Общия устройствен план на гр. Казанлък, като се включат и части от землището на гр.Казанлък, (входовете от и към гр.София, язовир Копринка, гр.Ст. Загора, гр. Шипка, с. Енина, с.Бузовград, Минерални бани – Казанлък.

Така че, кой лъже откровено и открито в национален ефир?!… преценете сами.

Защо се налага кметът на града и председателя на ОбС да заблуждават казанлъшката общественост?

Въпроси които очакват своите отговори и ние ще продължим да ги търсим.

Ето и цялото решение на ОбС което Златанов и Стоянова така и не намериха:

 

РЕШЕНИЕ № 89

взето на заседание на Общинския съвет – Казанлък,

проведено на 27.11.2008 г., Протокол № 7

Относно: ОС-542/21.07.2008 г. – Доклад от кмета на общината с проект за решение относно изменение на Общия устройствен план на град Казанлък и части от землището на град Казанлък (входовете от София, Стара Загора, Шипка, Енина, Бузовград и кв. Минерални бани).

Мотиви: Съгласно действащия ОУП на гр.Казанлък, приет с Решение на Общинския съвет през 2001 г., отделни части от територията на града се нуждаят от промяна на отреждането си.

В същото време територии в периферията на гр. Казанлък извън регулация в посока с. Бузовград, Минерални бани, Язовира, гр.Шипка, с. Енина, гр. София и Ст. Загора се застрояват хаотично, тъй като няма устройствен план, с който да се конкретизира предназначението им. Смесват се различни функции, без строго диференциране на зоните. Необходимо е да се определят промишлените зони в посока с. Бузовград и кв. Минерални бани; разширение на жилищната територия на север в посока гр. Шипка и отреждане на част от Татарската могила с жилищни функции; определяне предназначението на териториите по протежение на главните входно-изходни пътища към Казанлък.

В регулацията на града е необходимо да се промени отреждането на Национален парк на розата, част от парк „Розариум“, част от градина „Искра“, да се предвидят нови терени за озеленяване в кв. „Изток“ и редица други.

Общинските съветници се обединиха около предложението на Теменужка Папазова Общинският съвет да обсъди изменението на Общия устройствен план на град Казанлък на отделните етапи от неговото изготвяне, а именно на етап „Техническо задание“ и на етап „Предварителен проект“.

Общински съвет – Казанлък, на основание чл.21, ал.1, т.11 от ЗМСМА и чл. 124, ал. 1 от ЗУТ

 

Р Е Ш И:

 

  1. Дава съгласие за изработване на проект за изменение на Общия устройствен план на гр. Казанлък, като се включат и части от землището на гр.Казанлък, (входовете от и към гр.София, язовир Копринка, гр.Ст. Загора, гр. Шипка, с. Енина, с.Бузовград, Минерални бани – Казанлък.)
  2. Задължава кмета на общината да внесе в Общинският съвет за обсъждане изменението на Общия устройствен план на град Казанлък на отделните етапи от неговото изготвяне, а именно на етап „Техническо задание“ и на етап „Предварителен проект“, освен по предвиденото в Закона за устройство на територията.

 

Адресат на акта: Ст. Дамянов – кмет на община Казанлък.

Настоящият акт да се изпрати на областния управител на област Стара Загора, кмета на община Казанлък и обществения посредник в седемдневен срок от приемането му.

Препис от решението да сe изпрати на Районна прокуратура – Казанлък за преглед по реда на общия надзор за законност.

Настоящият акт може да се върне за ново обсъждане на Общински съвет по чл. 45, ал. 5, изр. 1 от ЗМСМА в седемдневен срок от получаването му.

Настоящият акт може да се обжалва в 14-дневен срок пред Административен съд – Стара Загора.

 

По т. 1 – участвали в гласуването  25 общински съветници, от които „за“ – 25 .

По т. 2 – участвали в гласуването 24 общински съветници, от които „за“ – 24.

http://obs.kazanlak.bg/new/index.php?p=view&page=1907&r=3

 

Десислава Петкова и МГ Вис виталис

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram