Заедно да помогнем на Маги!

Красивите покани за благотворителния концерт „Заедно за Маги“ вече са пуснати в продажба от днес на касата на НЧ „Искра“. Само срещу символичната сума от 5 лева, всеки, който закупи поканата във форма на сърце, ще може да се присъедини към числото на приятелите на Маги, организирали благотворителното събитие на 20 ноември (вторник) в навечерието на Деня на християнското семейство. Концертът ще се състои в Народно Читалище „Искра-1860“ от 18.30 ч. В него ще участват Сестри Диневи, Група „Грамофон“, Стоян Петров, Нелина Георгиева, клуб Киара-Н, БТЦ „Грация“, състави от НЧ „Искра“, състави от НЧ „Светлина“ Шипка и др.

Магдалена Веселинова Стоянова е от Казанлък. Майка е на две малки момчета. Маги се бори за живота си. Тя е в листата на чакащите за трансплантация на бял дроб. Диагнозата е муковицидоза. Живее с нея вече 11 години, като времето си дели на престой в болница и у дома. Маги е една от 15-те чакащи за трансплантация, но за момента държавата не й дава шанс. Нейният шанс са добрите хора.

В България няма лекари, които да извършат трансплантацията. Лечението е изключително скъпо и в по-голямата си част се поема от семействата на болните, които все повече се обезверяват от липсата на възможност за изцеление. Само стойността на лекарствата й за един месец възлиза на 1000 лева.

Преди началото на благотворителния концерт в подкрепа на Маги на 20 ноември, вторник, ще бъде организиран и благотворилен базар, който ще се проведе във фоайетата на Читалище „Искра“. Няма ограничения относно това, с което ще се включите!!! За участие в базара се запишете на телефон: 0897635626

Нека заедно да помогнем на Маги!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram