Трансферът на Славина Колева в Китай е приключил успешно

Президентът и основен спонсор на ВК „Казанлък“ Васил Аргиров e пуснал Славина Колева да играе в Китай, без да иска трансферна сума за клуба. За да отпътува националката, бе необходимо да получи разрешение и да се плати трансферна сума, като благодарение на Аргиров, трансферът е финализиран успешно, съобщи сайтът kazanlakvolley.com.
Колева имаше контракт с казанлъчанки и редовна картотека за тях в Българската волейболна федерация, но бе поискала отсрочка с отговора си дали ще остане, в очакване на развитието на трансфера й в чужбина. Волейболната националка вече подписа договор с елитния китайски тим „Сичуан“. Така 28-годишната посрещачка няма да остане при казанлъчанки, какъвто вариант съществуваше, съобщиха още от клубното ръководство.  Славина е имала оферта и от волейболен клуб от САЩ, който проявяваше сериозен интерес към националката, но тя избра Китай.
През миналия сезон Славина също бе преотстъпена от казанлъшкия тим на турския втородивизионен тим „Кършиякаспор” и тя се подвизава с успех в първенството на южните ни съседи.
Заради отличните си изяви в първия сезон с екипа на „Казанлък“ Колева бе привлечена и в женския национален отбор за световното „Гран При“ в Китай и Европейското първенство за жени в Германия и Швейцария. Колева игра това лято и на световното първенство в Италия.

Още един успешен трансфер успя да реализира преди началото на сезона ръководството на ВК „Казанлък“. Веселина Григорова – 18-годишният титулярен диагонал на „Казанлък“, премина в елитния ВК „Караганда“ на Казахстан и показва отлична форма в първите мачове от местното първенство, разказва нейният баща, който е и изпълнителен директор на клуба от Казанлък Деко Григоров.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram