Жълт код за силни ветрове в област Стара Загора

В деня на втория тур на изборите в цяла България ще брулят силни ветрове, като в 7 области е обявен оранжев код, в 18 – жълт, а само в три ще е по-тихо, предаде репортер на БГНЕС.
Най-силни ще са вихрушките в областите Монтанска, Врачанска, Плевенска, Велико Търновска, Русенска, Разградска и Силистренска. В тези седем области от НИМХ обявяват оранжев код за опасни ветрове. Вятърът ще е от Запад – Северозапад и на моменти ще е с пориви до 30 м/сек. Без код са само три области – Кюстендилска, Смолянска и Благоевградска. Там се очаква времето да е по-тихо.
В областите Видин, София – град, София – област, Перник, Пазарджик, Пловдив, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Шумен, Бургас, Варна и Добрич е обявен жълт код за силни ветрове. Те ще са на моменти с пориви до 25 м/сек. Вятърът ще е от Запад – Северозапад. Времето ще е облачно с валежи, главно в източната половина на страната и планинските райони. В сутрешните часове на места по високите полета на Западна България ще прехвърчи слаб сняг. В планините преди обяд облачността ще е значителна и в много райони ще е мъгливо.

След обяд облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Ще е ветровито, със силен и бурен запад-северозападен студен вятър, който ще понижава температурите. Към обяд температурата на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4, по-високи ще са в Пирин и Родопите. Над Черноморието на места в ранните часове все още ще има превалявания от дъжд в процес на спиране. През деня ще се установи предимно слънчево време, с временни увеличения на облачността по северния бряг. Ще духа силен, на моменти – бурен и студен западен вятър. /БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram