Последни ученически игри по футбол

Приключиха финалните срещи от Общинското първенство по футбол за юноши 8-10 клас.  След оспорвани двубои  Купата на Община Казанлък спечели отбора на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм с резултат 4:3 на финала срещу Професионална гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт.

Трето място зае  ПГ „Иван Хаджиенов“, след като победи с 3:2 юношите на ПМГ „Никола Обрешков“.

Ученическите игри по футбол за момчета 5-7 клас седмица по-рано спечели ОУ „Мати Болгария“.

В турнира взеха участие 10 училища от община Казанлък, но на финалните срещи достигнаха само четири отбора. За третото място се състезаваха момчетата на ОУ „Никола Вапцаров“ и СОУ „Екзарх Антим I“ . Срещата завърши при резултат 2:1.

Дузпи определиха  излъчването на победителя. ОУ „Мати Болгария“ поведе с 9:8 над съперниците си от ПМГ. След края на футболната среща отборите бяха наградени с купи, топки и грамоти, осигурени от Община Казанлък – организатор на ученическото първенство по футбол за момчета.

Тази седмица са двубоите при юношите 11-12 клас. Участват 6 отбора – на ПГЛПТ, ПТТТМ, ПМГ „Н. Обрешков“, Хуманитарна гимназия, Художествената гимназия и СОУ „Екзарх АнтимІ”. Носителят на купата от общинското първенство ще бъде определен в началото през следващата седмица. От понеделник, 17 ноември стартират и ученическите игри по баскетбол за момчета и момичета 5-7 клас. Турнирът се провежда в зала „Севтополис” на стадиона.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram