Нашата пожарна се бори със сепаратор и автогара за Сграда на 2014 г.

Ремонтираната казанлъшка пожарна участва в Националния  конкурс „Сграда на годината“. Това престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата отличава най-добрите постижения през съответната година.

Проектът за изграждането на нова сграда на районната служба „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението” в Казанлък датира от 2008 г. по времето на втория мандат на кмета Стефан Дамянов и е по поръчка на Община Казанлък. Той бе одобрен година по-късно от Министерството на отбраната. Новата сграда се очакваше да бъде най-модерната в траната, изградена по европейските стандарти. Днес тя е факт.  Строителството се извърши със средства от Министерството на вътрешните работи на стойност 1 843 000 лева. Проектант на новата противопожарна служба е арх. Виолета Бакунина, конструктор е инж.Ангелина Муерова. Изпълнител на дейностите е „Билдинг -ТД“ ЕООД с управител Тодор Дечев. Първата копка на новата сграда на пожарната в Казанлък бе направена на 15 януари миналата година, а откриването ю беше тази есен.

Новата сграда е двуетажна, състои се от административна част, гаражи за техника и  помещения за персонала. На кота нула се разполагат 7 гаража за автомобилите на службата, помещение за диспечера, санитарни помещения за дежурния персонал.  В административната част на сградата  има деловодство, офиси за  инспектори, кафе за ведомствени нужди, организирани около приемното  фоайе.

За огнеборците има  10 спални помещения, всяко от които разполага със санитарен възел, стая за почивка на дежурния персонал,  склад инвентар, зала за  фитнес  и  помещение  за хранене с кухненски кът. Към административната част от сградата има конферентна зала и два офиса за инспектори. Пожаарната има в западната част на сградата е изградена използваема, частично покрита тераса.
Новото здание замени старото  от 1936 година. До този момент по нея бяха извършвани само няколко козметични ремонта. Новопостроената сграда отговаря на всички европейски стандарти и ще бъде една от най-модерните на Балканския полуостров.

Казанлъшката пожарна ще се бори в категорията „Сгради със специално предназначение” в Националния конкурс сграда на годината. Конкуренти са й Инсталацията за биологично третиране на площадка „Хан Богров” ,  изградена с финансиране по Оперативна програма „Околна среда” и Автогарата в, чиято постройка е изключително модерна, интересна и нетрадиционна архитектура, допринасящя за футористичния и изглед..

 

C_420

C_617e

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram