„Кира Н“ подготвя домакински турнир тази събота в зала „Багира“

Седмица преди да бъдат домакини на поредния Открит турнир на БФСТ децата от клуб „Киара-Н“ записаха участие в Международния турнир „Zagora Open Cup 2013″, който се проведе в Стара Загора. Две танцови двойки на треньорите Николай Тенев и Антония Каярова участваха в надпреварата и направиха тук силно представяне, въпреки че не успяха да спечелят медали. При 9-годишните, Християн Въгляров и Мария Рахими се класираха с 4-то място на стандартните танци и останаха 7-ми на „латина“ С пето място при юношите младша възраст са Иван Матанов и Полина Куцарова при изпълнение на латиноамерикански танци.
След завръщането си от Стара Загора състезателите на „Кира Н“ тренират в своята зала на НЧ „Искра“ в очакване на най-важното за тях до края на годината състезание – домакинското, тази събота в зала „Багира“.
40 са възпитаниците на Клуб „Киара Н“, които участват в състезанията от календара на БФСТ. С повече от 150 деца, в това число и под 6-годишни, работят треньорите на школата по спортни танци при НЧ „Искра“ Николай Теневи и Антония Каярова. Те провеждат и обучение сред децата от детските градини, като голяма част от техните състезатели опознават спортните танци именно в ранните си детски години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram