Стартира Седмицата на бащата

За втора поредна година сдружение „Бъдеще за децата” организира редица прояви, посветени на Седмицата на бащата, която се провежда от 9-ти до 15-ти ноември. Една от инициативите в рамките на кампанията е Пътуващата изложба „Да бъдеш баща“, която гостува в училищата в село Копринка и град Крън. Общо 11 визии по интересен начин насочват вниманието на обществото върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.
До този момент визиите са гостували на осем детски градини в община Казанлък и една в община Павел баня. В рамките на един месец посланията на кампанията обиколиха и община Мъглиж. Провокирани от кампанията, учители, възпитатели и директори на учебните заведения и общините, инициираха и тържества, занимания и конкурси посветени на бащата.

Друга инициатива на казанлъшката организация, във връзка със Седмицата на бащата е провеждането на Фейсбук Акция: #СмянаНаРолите. Сдружение „Бъдеще за децата” очаква на фейсбук страницата си потребители на социалната мрежа, да споделят снимки, видеоклипчета и post-ове, които показват или отразяват как мама влиза в ролята на татко (батко, дядо, чичо, вуйчо …) и как татко (батко, дядо, чичо, вуйчо …) влиза в ролята на мама. Акцията е активна от 2 до 15 ноември 2015 г Авторите на снимките и клиповете, събрали най-много харесвания, ще бъдат наградени между 16 и 20 ноември.

Сдружение „Бъдеще за децата“ и Център за обществена подкрепа – гр. Казанлък реализират инициативите ДА БЪДЕШ БАЩА благодарение на проект „Прегръдка за всяко дете“. Проектът е разработен с цел да се намали броя на децата, настанени в институции чрез изграждане на система от подкрепящи услуги за родителите, базирани на комплексен подход и междуинституционално сътрудничество.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram