Няма отклонения от нормите в качеството на въздуха след аварията

Няма отклонения от нормите в качеството на въздуха, сочат замерванията на специализираните автомобили на пожарната и газоснабдителната фирма в центъра на Стара Загора.

Заради авария на газопровод по време на ремонтни дейности на площадното пространство пред общината, служителите на  местната администрация и близките сгради, бяха евакуирани за близо час и половина. Пострадали хора от обгазяването няма, близкото около инцидента пространство бе отцепено. В момента газта е спряна и екипите работят по възстановяване на аварията.

Общинска администрация ще възстанови нормалната си работа след 13.30 часа.

При изкопни дейности, извършвани от ВиК дружеството в Стара Загора, е бил скъсан разпределителен газопровод в града. Екип на „Овергаз Мрежи“ е спрял изтичането на газ в 11:30 часа. Продължава работата на място по отстраняването на повредата.Подаването на газ към клиентите на компанията в централната градска част на Стара Загора ще бъде възстановено при първа възможност след отстраняване на повредата и ръчното включване на засегнатите абонати. Риск за хората няма. Природният газ е по-лек от въздуха и при евентуално изтичане се издига високо в атмосферата, без да застрашава хората или околната среда. Газоразпределителната компания е предоставила на фирмата карта с нанесени на нея изградените разпределителни газопроводи и газопроводни отклонения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram