Кауза обедини любители на колоезденето

За първа година в Казанлък се проведе аматьорско състезание по планинско колоездене – дисциплина „крос кънтри“ с участието на 60 любители на екстремния спорт на възраст от 6 до 46 години. Ентусиасти от Казанлък, Карлово, София, деца от ОУ „Чудомир“, младежите от КК „Лястовица“, много граждани подкрепиха начинанието, което инициираха състезателите Тодор Ангелов и Жеко Стойчев, подпомогнати от спонсори, сред които и националът по колоездене Данаил Петров. Първа купа „Казанлък“ няма състезателен характер, идеята бе да запалим по спорта повече хора, споделят организаторите. Христин Ангелов от софийския клуб „Велоразходка“ спечели в групата на мъже 19-35 години, а казанлъчанинът Васил Флоров победи при над 45 годишните.

 Една обиколка с дължина из парк „Тюлбето“ до местността „Козела“ около 1300 метра трябваше да изминат по-възрастните участници в съревнованието, докато за по-малките дистанцията не включваше изкачване. Юношите и мъжете и мъжете над 45 години направиха по три обиколки, с по една повече от жените участнички.

С четири обиколки се включиха мъжете 19-35 и над 35 години.

Тодор Ангелов, който е сред главните виновници за провеждането на Купа Казанлък, също се впусна в надпреварата, но както и по-рано обеща – извън класирането, за да даде шанс на по-младите участници.

 Победителите в съревнованието си тръгнаха с медали и предметни награди, връчени от колоездачната фамилия Данаил и Атанас Петрови.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram