Турските гласове преляха към Цачева в Павелбанско

Цецка Цачева е отвяла като хала конкурентите си на президентските избори в павелбанското село Александрово, като е получила повече от 60% от гласовете на местните избиратели, според данните на РИК.  

Цели 20 пъти  за нула време е нараснал рейтингът на мамата на народа и издигналата я партия ГЕРБ в селото с преобладаващо турско и ромско население за две години!

През 2014 г. на парламентарните избори ГЕРБ е получила срамните 27 гласа в родното село на скандалния бизнесмен Иса Бесоолу /на малката снимка горе/, където близо 2 000 души са с право на глас. Завчера на президентския вот герберската избраница за кандидат-президент Цачева е получила забележителните 516 гласа!

Срещу 96 за ген. Румен Радев и 67 за Пламен Орешарски.

Това показва елементарният анализ на изборните резултати от парламентарните избори през 2014 г., сравнени с тези от 6 ноември 2016 г.

От 813 действителни гласа в Александрово, което е под контрола на Бесоолу, 516 са пуснатите за Цачева.

Там преди две години за ДПС са дали бюлетина 599 избиратели. На БСП привържениците са били 50. 41 александровци по-малко са отишли до тъмната стаичка през 2016 г., минимален е и броят на избирателите, включени по списъците по настоящ адрес-само 24.

Внезапната популярност на Цачева, развила се в Александрово, не би могла да се обясни по много начини. В селото традиционно и от години гласуват за ДПС.

Как точно са се прелели гласовете към Цачева толкова стройно, може само да се гадае. И в никакъв случай да не се изключват и версии от задкулисието, където се върти търговия с вот.

Цачева има и превес и в урните на павелбанските села Габарево, Манолово, Скобелево и в едната от двете СИК в Осетеново. Също села с преобладаващо турско и ромско население, сантиментално и изборно, обвързано с ДПС, а сега и с ДОСТ на Местан.

Кой командва изборния строй в тези села, където вероятно депешата как да се гласува е спусната след определени договорки между ГЕРБ и пръкналиата се наскоро ДОСТ?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram