Успехи за пианистите на Елена Юлиянова

Първа, Втора, Специална награда за най-млад участник и Почетен диплом за преподавателя завоюваха Христиана Харалампиева и Дамян Стоев – ученици от класа по пиано на Елена Юлиянова от  Шести клавирен конкурс „Шуман-Брамс”, който се проведе от 1 – 3 ноември 2017 г. в град Пловдив.

В конкурса взеха участие  млади пианисти на възраст от 7 до 25 години, възпитаници на музикални училища в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.

В трудната конкурсна надпревара с най-добри ученици от Музикални училища в България по традиция се включиха възпитанници от клавирния клас на Елена Юлиянова.

Втора награда, Сребърен медал и Лауреатски диплом в 1-ва възрастова група до 10 години завоюва най-малката участничка  на конкурса, първокласничката  Христиана Харалампиева. Малката талантлива пианистка очарова журито и публиката с отличното изпълнение на произведения от Й.С. Бах, Р.Шуман, М.Жербин и В.Райчев. Христиана получи и Специална награда „За най-млад участник” на конкурса.

Високите оценки на журито и възторжени отзиви на ценители на клавирното изкуство получи за своето ярко и артистично изпълнение на конкурсната сцена  младият казанлъшки талант Дамян Стоев. За пореден път доказвайки високата си класа, с прекрасно изпълнение на пиесите от Й.С.Бах, Р.Шуман и С.Прокофиев Дамян се класира на Първо място, заслужено спечелвайки Златен медал и Лауреатски диплом.

Със забележителен успех Дамян Стоев се представи и на заключителния Гала-концерт на носителите на Първи награди от този труден, престижен, през годините превърнал се в един от истинските празници за музиката и таланта, музикален конкурс.

С Почетен Диплом от организаторите на конкурса беше удостоена и клавирния педагог от град Казанлък г-жа Елена Юлиянова.

Христиана Харалампиева и Дамян Стоев се обучават в музикални паралелки в СУ „Екзарх Антим І” и усъвършенстват своето изпълнителско майсторство в ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1860”.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram