Награждават децата – победители в конкурса за детска рисунка на европейска тематика

На 7 ноември на официална церемония в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Областен информационен център Стара Загора ще обяви победителите в конкурса за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град“. Ще бъдат наградени освен отличените автори на рисунки в двете възрастови категории, така и всички деца взели участие в конкурса. Във фоаето на Регионалната библиотека ще бъде открита изложба на рисунките на децата, взели участие в конкурса. Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в администрацията на Министерския съвет, съвместно с 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

В офиса на ОИЦ – Стара Загора за периода от 17 септември до 19 октоври 2012 г. пристигнаха общо 363 творби на деца от двете възрастови групи от област Стара Загора. Децата претвориха мечтите си за това как да изглежда мястото, където живеят. Увеселителни паркове, велоалеи, аквапаркове, търговски центрове, зоологически градини, чиста и зелена природа са само част от идеите на малките творци.

Отличените на първо място в двете възрастови групи ще получат МР3 плеъри, а творбите им ще продължат да се състезават в националния кръг на конкурса. Официалната церемония по връчването на наградите на победителите от националния етап на конкурса ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзоли.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram