Кметът Стоянова връчи ключовете на новодомци

Кметът на общината Галина Стоянова лично връчи ключовете на собствениците на жилища многофамилна жилищна сграда, намираща се на бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ № 108. Апартаментите в секцията са 21 и едно ателие, от които 12 са на частни собственици, а останалите 9 апартамента и ателието са на Общината.

12-те казанлъчани, които получиха ключовете за новите си домове , са последните собственици, които Община Казанлък е имала ангажимент да обезщети с апартаменти срещу техните имоти, отчуждени и съборени с цел осъществяването на различни инфраструктурни мероприятия от обществено значение през последните близо 30 години. С връчването на тези ключове приключва една процедура, продължила доста години. Именно по тази причина кметът Галина Стоянова се извини за забавянето и неудобството, което то е причинило, макар че историята е започнала доста назад във времето. Тя подчерта, че сегашният екип на Община Казанлък си е поставил като един от приоритетите да завърши блока и да предаде на собствениците или техните законни наследници полагащите им се жилища. Кметът Стоянова се обърна към присъстващите и с предложението тези от тях, които обитават общински жилища и не могат в едномесечния срок да ги освободят, за да се нанесат в новите си апартаменти, да останат през зимния период в общинските жилища. Това си намерение всеки един от тях трябва да заяви в Общината. По този начин хората получават известна компенсация за това, че са чакали близо 20 години. Ключовете за общинските жилища получи заместник-кметът Петър Косев.

С пожелание да бъдат здрави и да се радват на новата придобивка кметът на община Казанлък поздрави всички новодомци. Тя изказа благодарност и към „Балканинвест“ -фирмата, осъществила инвестиционния контрол, и към изпълнителя на строителните дейности – „Тонзос“ АД.

Цветан Шиков , общински съветник, който също присъства на церемонията , обясни, че теренът, върху който е издигнат този блок, е принадлежал на „Арсенал“ АД и е бил отстъпен на Общината, за да се изпълни строителството.

Жилищната група е на 4 етажа с подземен и тавански етаж, включваща 21 апартамента и едно ателие . Блокът се строи от 1989 г.. Цялата сума, включваща инвеститорски контрол и други дейности по изпълнението обекта, е общо 1 922 648 лв. Строително-монтажните работи възлизат на 1 755 400 лв. Строителството е монолитно, като главен изпълнител на дейностите е казанлъшката фирма „Тонзос“ АД. Инвеститор е Община Казанлък, а инвеститорският контрол е осъществяван от „Балканинвест“ ЕООД.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram