„Екскурзовод за един ден“ в ХГ „Кирил и Методий“

„Екскурзовод за един ден“ е инициативата, която провокира учениците от петите и шести класове в ХГ „Св.Св. Кирлил и Методий“ и реализирайки я, сбъднаха една своя мечта. Те бяха екскурзоводи на група чужденци за един ден по маршрута Казанлък – Калофер – Карлово – Сопот – Копривщица – Панагюрище. 40 ученика за времето от близо месец и половина разшириха своите познания за географското разположение, историческото и икономическо развитие на посетените градове. Беседите бяха изнесени на английски език, съответно и в превод на български, предвид на това, че в групата бяха включени и родители.

Идеята за инициативата „Екскурзовод за един ден“ е на преподавателя по английски език в гимназията Цветнин Станчев, която той харесва и взаимства в определена степен при последното си посещение в Англия.

„Екскурзовод за един ден“ се проведе под патронажа на директора на Хуманитарната гимназия Слави Радев.

При завръщането си в Казанлък учениците направиха обръщение към кмета на общината Галина Стоянова, с призива да бъдат ползвани като гидове на чуждите гости на града ни по време на традиционните за Казанлък празници. До края на учебната 2012 / 2013 година учениците, участвали в тази първа и единствена за сега за града ни инициатива, планират още две подобни учебни пътувани

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram