Художниците на ОДК покориха пловдивската „Тракарт“

1-ви ноември – Денят на народните будители беше отбелязан от децата на ШИИ „Живопис” към ОДК „Св.Ив.Рилски” с ръководител Галина Иванова с участие на откриването на Националната изложба „Цветовете на моето лято”, организирана от Народно читалище „Европа – 2004г” в гр.Пловдив.Изложбата е последният етап от едноименния конкурс, на който децата от школата участваха и спечелиха, съответно: Първо място за Стелиан Иванов на 16г., Трето място за Наталия Казиева на 13г. и Четвърто място за Дея Петрова на 12г. Наградите бяха парични и зарадваха децата в Деня на народните будители. Откриването на изложбата се състоя в културен център „Тракарт” гр.Пловдив.
Отличия възпитаниците на школата завоюваха и от двата национални конкурса с международно участие, посветени на Международния ден на Черно море – 31 октомври, организирани от Община Бургас, Несебър и ОБщински детски комплекс. Конкурсите бяха в два раздела – за рисунка и за фотография. Отличените малки художници от Бургаския конкурс в раздел рисунка са за Стелиан Иванов на 16г. със специална награда, Деница Господинова на 14г. с Първо място и Галина Дзанева на 16г. с Второ място., а Галина Маринова на 17г печели Първото място за фотография.
От конкурса в Несебър, отличените за рисунка са Танина Костова с второ място, Стелиан Иванов с трето и Наталия Казиева с четвърто място. За фотография награди получават Анна-Мария Танева на 14г. с първо място, Галина Маринова на 16г. с второ, Кирил Димов на 10г. с трето и Алис Сандалова на 13г. с четвърто място.
А от националния конкурс „Златна есен”, организиран от Община Севлиево и Детския комплекс там, Габриела Малова е отличена с Второ място за своята есенна творба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram