Специализирана полицейска операция

Във връзка с зачестилите посегателства спрямо МПС на територията на гр.Казанлък за периода от месец юни до днешна дата, при които са взломявани стъкла , извършени са кражби на вещи и части от тях, както и няколко палежа, снощи бе проведена специализирана полицейска операция от служители на РУП Казанлък . Около 00.20 часа на 05.11.2012г. при обхода на междублоковото пространство на бл.14 и бл.15. в казанлъшкия квартал „Изток“, полицейски служители забелязват лице със съмнително поведение, излизащо от паркиран автомобил и опитващо да се прикрие между другите автомобили. Същият е задържано в РУП Казанлък където е установено, че става въпрос за криминално проявения Г. С. на 25 години от гр. Стара Загора. Установено е, че същата вечер извършителят е взломил три автомобила в същия квартал, като от два от тах е отнел вещи.

В хода на разследването е установено,че срещу задържания Г.С. са водени 23 броя заявителски материали в 01 РУП и 02 РУП Стара Загора , 22 броя от които са за извършени кражби на територията на гр. Стара Загора и един за управление на МПС след управление на алкохол с концентрация над 1,2 промила. Във връзка с водените ДП на лицето са извършени 7 криминалистически регистрации в 01 РУП Стара Загора.

За тези си деяния Районен съд Стара Загора му е наложил 2 пъти наказание „пробация“ и 7 пъти условно „лишаване от свобода“.

На Г.С. с прокурорско разпореждане е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност продължава.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram