Пуснаха под парична гаранция насилникът на животни

Днес, 5 ноември 2019 г., Районна прокуратура – Казанлък привлече като обвиняем А.А., на 32 г., за това, че на неустановена дата през 2019 г. в гр. Мъглиж, обл. Стара Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – проявил жестокост към гръбначно животно – куче – престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс.  Спрямо обвиняемия А.А. е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 250 лева.

За престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс се предвижда наказание до две години лишаване от свобода“ или „пробация“ и „обществено порицание“.

Разпоредени са незабавни действия по установяване на състоянието на малтретираното животно – извършен е преглед на кучето от ветеринарен лекар, който не е констатирал наличие на охлузвания, кръвонасядания и подувания и то е в добро здравословно състояние, назначена е ветеринарно – медицинска експертиза, предстои разпит на свидетели, включително и на очевидец на деянието. Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършват процесуално – следствени действия по случая.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram