Забравена такса от 30 лв. заробва казанлъчани с 4 милиона?!

Случва се на човек да забрави, но когато става въпрос за милиони левове и още повече когато се случва за втори път е непростимо

Защо Споразумението за Арбитражен съд между Община Казанлък и „Тракия Трейд“ за прословутата дупка, за която казанлъчани трябва да платят 4 милиона лева е подписано преди свършването на делата на всички инстанции в съда?
Договорът с „Тракия Трейд“ е обявен за нищожен с решение на Старозагорския окръжен съд от 15 май 2012 година. Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред Пловдивски апелативен съд или до началото на юни 2012 година. Делото е насрочено за 14 юни 2012 година. Седмица преди това, обаче, на 6 юни 2012 година е сключено Споразумение между Община Казанлък и „Тракия Трейд“. В него е посочено, че двете страни са констатирали, че „Тракия Трейд“ е предявила иск пред Старозагорския съд –как са констатирали предявен иск, след като е излязло решението?
На 19 юли Галина Стоянова подписва с Тодор Колев Допълнение към Споразумението, че е съгласна да отиде на Арбитраж. Делото, обаче, в Апелативния съд е насрочено за 8 октомври същата година. Защо кметът на Казанлък се съгласява да се гледа пред Арбитраж, след като то дори не е насрочено в Апелативен съд? А след него следва и Върховен съд?!
Делото е решено в Пловдив през месец ноември 2012г. То подлежи на обжалване пред ВКС в едномесечен срок. Защо е този цирк след като двете страни вече са се споразумяли?
На 4 януари 2013 г. Община Казанлък внася жалба във ВКС, с която обжалва решението на АС- Пловдив. Оказва се, че Общината „забравя“ да плати таксата!!!
За това съществува определение на МАРИАНА ХИТЕВА, заместник – председател на Пловдивския апелативен съд, която след извършена проверка на постъпилата касационна жалба вх. № 62 от 04.01.2013г. от О. К. , представлявана от кмета Г. С. , чрез пълномощника си К. М. старши юрисконсулт, против Решение № 1380 от 22.11.2012г. по в.гр. д. № 1024 по описа за 2012г. на Пловдивския апелативен съд, констатира следното:
Жалбата не отговаря на изискванията на чл.284 от ГПК, тъй като не е представен документ за внесена държавна такса от 30 лева по сметка на ВКС за произнасяне по допускане на касационното обжалване, определена съобразно  чл.18, ал.2 т.1 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, макар да е описан като приложение.
Предвид тези констатации, постъпилата касационна жалба вх. № 62 от 04.01.2013г. от О. К. , представлявана от кмета Г. С. , чрез пълномощника си К. М. старши юрисконсулт, против Решение № 1380 от 22.11.2012г. по в.гр. д. № 1024 по описа за 2012г. на Пловдивския апелативен съд, се оставя без движение.
В цялото това време на гърба на казанлъчани се трупат лихви от по 1000 лева на ден!
През 2014 година Община Казанлък загуби дело за 1 милион и 200 хиляди лева, заведено от фирма ,,Селин” ООД. Това е фирмата на Денислав Сербезов, известен с прозвището Джингиза. Делото бе загубено защото Община Казанлък „забрави“ да плати таксата! Случва се на човек да забрави, но когато става въпрос за милиони левове които трябва да се платят от нас гражданите на Община Казанлък, и още повече когато се случва за втори път, дали трябва да се прости за това управленческо невежество?!
Десислава Петкова и
Екип на МГ Вис виталис

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram