В Брюксел ще се проведе събитие под мотото „Долината на розите – България“

Областният управител Недялко Недялков заминава на двудневно посещение в Брюксел, където ще се проведе събитие под мотото „Долината на розите – България“ и ще бъдат представени забележителности от област Стара Загора. Поканата към областния управител е отправена от организатора на събитието – евродепутатът Илиана Иванова.

На 6 ноември 2012 г. от 18.00 ч. в Европейския парламент в Брюксел ще бъде представен филм за Долината на розите, като гостите ще имат възможността да наблюдават на живо производството на биологичен крем от розово масло. Същата вечер ще бъде открита и изложба с фотографии от град Стара Загора, която ще гостува седмица в Европейския парламент. Присъстващите ще имат възможността да се насладят на изпълнение на световно известната прима Веселина Кацарова.

За Брюксел заминават кметовете и председателите на Общинските съвети на Стара Загора и Казанлък. Сред официалните гости, потвърдили присъствие, са г-жа Кристалина Георгиева, еврокомисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и управление на кризи, г-н Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма, г-н Николай Младенов, министър на външните работи и г-н Антонио Лопез, евродепутат и генерален секретар на Европейската народна партия.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram