Възстановка на събарянето на Берлинската стена в Павел баня

На 09.11.2019 г.  от 12 ч в гр.Павел баня предстои да се проведе мероприятие, по повод честването на 30 годишнина от падане на Берлинската стена,  която е била емблематичен символ за времето на социализма, разделяйки западната част на Берлин от цялата  територия на ГДР и от източната част на града. Организатор на празничната програма е  Национален клуб Трабант.

  Ще бъде представена възстановка на събитието, като ще бъде изградена стена с размери 5.40 м на 2.40 м, по подобие на реалния модел. Едната страна ще символизира Източната част на Берлин, като ще бъде “охранявана” от два военни автомобила Трабант – Кюбел и един полицейски автомобил Трабант.

   От другата страна, която ще представи Западен Берлин – ще бъде “пазена” от американски Джип Уилис, с американска униформа . Там ще бъдат изложени  и други автомобили – няколко от марката Фолксваген, Мерцедес, Опел  и др.

Кулминацията на събитието ще бъде около 16 часа, когато се очаква да стане “разбиването на Берлинската стена”, когато Трабант ще навлезе в Западната част, както е било преди 30 години на 09.11.1989 г.

  Очаква се да присъстват около 60  Трабанта от различни краища на страната – София, Ботевград, Плевен, Трявна,  Велико Търново, Разград, Исперих, Търговище, Русе, Добрич, Варна, Стара Загора, Пловдив, Благоевград и др.

   Финалът на празничната програма ще бъде около 17 ч, като за спомен ще бъдат раздадени награди, малки блокчета с лого , имитиращи част от стената.

  Очаква се на мероприятието да присъсват множество привърженици, любители, съмишленици и почитатели на немската марка Трабант. Национален Клуб “Трабант” е щастлив да бъде организатор на предстоящото мероприятие и ще посрещне с “добре дошли” всички фенове, почитатели, гости и приятели на марката, желаещи да се включат в мероприятието и ще им предложи множество положителни емоции и изненади.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram