Новини от Вас: Безплатно ли е разследването на Валя Ахчиева за дупката?!

В две поредни предавания журналистката Валя Ахчиева направи свое разследване за така наречената дупка.

В Града на розите част от хората заговориха, че е възможно разследването да е било платено. Оказа се, че хем е така, хем не е.

Защото стана ясно, че г-жа Валя Ахчиева наистина е получила средства от Община Казанлък, въпреки незавидното й финансово състояние, 15 000 лева взима журналистката за да направи филм за траките и тракийската култура. И между другото 2 предавания в които научихме каква е истината за дупката и 4-те милиона които дължи Община Казанлък.

Оказва се, че сумата от 15 000 лева са от бюджета на Исторически музей „Искра“ в Казанлък. Точно толкова ще струва филма за траките, който все още не я ясно къде и дали въобще ще се излъчи. Г-жа Ахчиева е посетила музея по времето когато правеше снимки за „Дупката“ и предаването си „Открито“ за да получи сумата. И за да не дойде сумата с подписа на Галина Стоянова, за да не стане ясно, че кмета е платил за „разследването“, е принуден директорът на ИМ „Искра“ да я задели от собствения си бюджет. Едва ли в тази финансова криза в Общината на казанлъчани им е до такива филми.

Между другото стана ясно, че Ахчиева е получавала пари от Община Казанлък и по време на предния мандат на Стефан Дамянов. И то пак от бюджета на Историческия музей. Явно ученичката е добра и се е учила достойно, как да прикрие от казанлъчани пари, които плаща да за прикрива грешките си и да си прави евтин ПиАр.

Работник в музея

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram