Казанлъчанин ще оздравява КТБ

Нов кандидат-инвеститор с интерес към Корпоративна търговска банка се появи на хоризонта. Това става ясно от писмо от БНБ, изпратено до няколко редакции.

Група инвеститори, представлявани от Никола Сукманджиев, изразяват в него готовност да предоставят ново предложение относно реструктуриране и оздравяването на банката. Сукманджиев е казанлъчанин. Той потвърди за Пресс тв преди минути, че се водят преговори с чуждестранен инвеститор за рекапитализиране на КТБ в размер, определен от БНБ. Инвеститорът е готов и да повиши капитала на банката до 5,2 милиарда лева, не отрече информациите, появили се по медиите Никола Сукманджиев.

Той е завършил  „Международни отношения“ в Университета на Малта, и преподава в същата катедра. След това учи в London School of Economics and Political science, където специализирал европеистика и икономика. Впоследствие придобива втора магистърска степен – в European University във Флоренция, защитава и докторат по Европейско право. Назначен е като началник отдел във Външно министерство на Малта и активно е участвал в преговорите за присъединяването на Малта към ЕС.

Днес Никола Сукманджиев е Генерален консул на Република Малта в Русия, където има мисия да увеличи потока на руски туристи в Малта.

Нникола Сукманджиев е син на покойния Иван Сукманджиев, който беше шеф на казанлъшката общинска фирма по сметосъбирането.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram