„Казанлък“ са отново първи в регионален турнир

Момичета до 15 години на ВК „Казанлък“ спечелиха есенния турнир в регион „Странджа“, провел се в Казанлък на 1 и 2 ноември. Без никакви проблеми, отборът на „Казанлък“ с треньор Ваня Соколова успя да постигне 4 победи и да допусне само една загуба с 3:2 гейма от „Арда“ Кърджали“. „Причина да загубим срещата, която иначе момичетата можеха безпроблемно да спечелят, бе контузията на разпределителката Мая Димитрова. Тя се наложи да напусне терена преждевременно, а смяната повлия на представянето на състезателките ни“, обясниха от щаба на казанлъчанки. С 13 точки, нашите момичета са първи в класирането, пред съперничките си от „Арда“, които имат 12 точки и „Раковски“ Димитровград, с 9 точки. С четвърто място са момичетата от Чирпан, следвани от „Айтос“ и „Странджа“ Средец.
Следващият турнир за тази възрастова група е напролет. Тази седмица в Стара Загора, вместо в Чирпан, ще протекат състезанията за отборите на девойки младша възраст от регион „Странджа“. Казанлъчанки се очаква и тук да оглавят класирането, тъй като многокатно са показвали че са без конкуренция в своя регион. Младите надежди на волейболната школа ще бъдат водени от треньора Петър Дочев.
В последния момент, към участниците в надпреварата се присъедини тима на „Царево“, като в турнира за регион „Странджа“ ще спорят общо 8 отбора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram