Ще поискаме тотална забрана за движението на каруците в цялата страна

Това каза инициаторът на протеста в Казанлък тази вечер Боряна Алексиева. Драстично трябва да се промени Законът за движението по пътищата. От 190 члена едва четири реда се отнасят за каруците. В Закона е записано нещо фрапиращо, посочи Боряна. Дете на 12 години може да управлява каруца, а под 12 години може да е с придружител над 16 години. Аз, когато се явявам на шофьорски курсове, трябва да имам 18 години. Не зная къде се организират курсове за каруцари и каква категория придобиват тези хора.

Лично моето мнение е тотална забрана за движение на каруците, защото дори и да бъде променен законът и да се въведат по-смели регламенти, нямаме гаранция, че част от обществото ни ще ги спазва, коментира Боряна Алексиева.

Ако обществото желае такава промяна, промяна на закона, има такъв ред и парламентът може да гласува изменение, допълнение или нов Закон за движение по пътищата, каза комисар Илиян Илиев от ОД МВР Стара Загора. Законът не дава задължения за водачите на тези ППС и на велосипеди да подлежат на някакви изпити, допълни началникът на отдел „Охранителна полиция“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram