Петима дейци на Читалище „Искра” удостоени с награди за Деня на народните будители

Петима дейци на Читалище „Искра” са удостоени с награди за Деня на народните будители на  общинската  церемония  по връчване на Годишните награди в областта на културата, изкуството и духовността.

За съхраняването, изследването и  отразяването на богатата история на Музикалния театър на Казанлък и Школа по изкуствата „Емануил Манолов”,  в категория „Жива памет” бе отличен Веселин Шивачев-дългогодишен директор на Школата.

В категория „Магията на писаното слово” награда бе връчена на примата на казанлъшката оперета и член на Настоятелството на „Искра”  Мария Стоянова.

Цветан Цочев – главен художествен ръководител на АНПТ „Искра”, номиниран в две категории,  получи заслужена награда в категория „Красота в мелодия и движение” за приноса му в развитието на фолклора, съхраняването на българските традиции и популяризирането на Казанлък на десетки международни фестивали.

Със специална награда бяха удостоени и ръководителите на Школа по спортни танци и Клуб „Киара-Н” Николай Тенев и Антония Каярова. Сред номинираните за наградите бе и диригентът на Смесен хор „Петко Стайнов” Младен Станев.

НЧ „Искра-1860”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram