Защо никога, ама никога органите не са там, където трябва да бъдат?

Иван Велчев: Не мога да разбера доста неща от писмото -отговор на г-жа Стоянова. Първо, тя ни призовава когато видим каруца в града да сигнализираме на тел……Дотук добре.

Хайде сега да проиграем този „разговор по телефона“: Виждам аз каруца …примерно около нас в Източното, където често виждам каруци, независимо че УЖ е забранено: “ Добър ден…Добър ден! -Кой се обажда?–“ Така и така..казвам се……!“/ каруцата си върви и ме отминава“….За какво се обаждате?…..“Ами видях каруца еди къде си!/каруцата вече е доста далеч/…“ Кажете ми марката и регистрационния номер на каруцата? Трите имена и ЕГН на каруцаря?Цвят на каруцата? …“ /каруцата вече я няма/…“ Ами не мога да ви кажа тези неща, само ви казвам, че видях как минава каруца на УЖ забранено място“!…“Е, ами ние какво да направим, като нямаме доказателства! Нямаме и снимка“! …..Така че само наивник може да вярва, че след едно обаждане, ще има някакви санкции!

Виждал съм много кучета без повод на Тюлбето, особено край паметника на Ем.Манолов. И никога не съм виждал някой от т.н.“Екоравновесие“. Възниква въпросът: ЗАЩО никога, ама никога, органите, които са ЗАДЪЛЖЕНИ служебно да следят за спазване на законите, в т.ч. и на общинските наредби, не са там, където трябва да бъдат?

Тези каруци да не би да са мухи или нищо дребно, че да не се забелязват? Дори и ежедневно преминаващите по първокласните пътища ромски каруци, май за тях само полицията не знае! А колко му е да минава полицейска кола по познатите дестинации на каруците и да ги конфискува! И освен това-досега всички говорят само за това, дали каруците са регистрирани или осветени или не, като се знае, че не са! Но каруците са част от превозните средства, които се регулират от закона! Независимо дали се движат по пътища или улици, техните водачи/законът не ползва понятие“каруцар“/ трябва да познават и да спазват ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ!

Та къде се учат на тези знаци каруцарите?

А някой виждал ли е циганин в учебна кола?

А дали циганите са чели Наредба 30 или Наредба 1 ?

Коментарът е написан под отговора на Галина Стоянова във Фейсбук:

Отговорът на кмета на Община Казанлък на вашите сигнали от вчера, публикуван във Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram