Галениците в Топ 10 на електоралната кз любов

Кои са общинските съветници, инкасирали най-много народна любов на територията на община Казанлък на вота на 25 октомври?

От гледната точка на броя събрани префернции най-предпочетени са отново кандидатите на различни листи, чийто късмет се основава на т.нар. феномен 15/15. Или съвпадението на номера на бюлетината с номера на преференцията. Шансът е погалил трима, те вече са сигурни членове на новия казанлъшки парламентарен състав и за тримата това е първи съветнически мандат.

Феноменалната сила на съвпадението прати безалтернативно Мария Цонева от ГЕРБ право на първо място в Топ 10 на любимците. Дамата събра 869 преференциални гласа. Тя бе деветнайста по ред сред кандидатите за общински съветници с бюлетина №19. Цонева получи двойно по-голям резултат от водача на листата, а именно самата Галина Стоянова, за която са гласували с преференция само 445 човека от цялата община. И четворно повече от втория Николай Златанов.

Следващият по любов на електората е съветникът с пореден мандат от ББЦ Радослав Рачев. 367 преференциални гласа за него го пращат пак в Общинския съвет, където Рачев не обича през летните сесии да спазва дресскода на политик и залага на плажния стайлинг.

На трето място в десятката на избраниците с персонално посочване от 348 жители се нарежда Михаил Михайлов от БДЦ. Това ще е първият му мандат като член на местния парламент. Михайлов бе шеф на Общинска банка в Казанлък до скоро, когато на стола  му седна внезапно безработният тогава банкер Драгомир Петков, екссъветник от Експерти за Казанлък, който се размина тази година с преференциалната обич на избирателите и не успя да се класира за Съвета.

Само 251 гласа за себе си е събрал досегашният председател на Общинския съвет Николай Златанов. Макар и известен, макар и от управлявашата партия, реализирала умопомрачителни резултати в цялата страна, Златанов ще влезе в местния парламент с не особено завиден преференциален резултат. И веднага застава на четвърто място в нашата класация.

Младият гербаджия Иван Гитев се проектира на пето място в Топ 10 по електорални симпатии, събирайки 241 гласа чрез преференциалната възможност. Това е първият му опит като старейшина.

С 224 гласа се нарежда на шесто място Галин Иванов. Също от ГЕРБ, също млад, също с първи опит да взима решения в Съвета.

При Петър Митев от БСП сработи също феномена 15/15  и така в залата като съветник ще се закълне и той. Благодарение на 26-та си позиция в листата с №26. Той е и най-възрастният общински съветник, ще се наложи да води първото и тържествено заседание, макар за първи път да влиза в залата на местната законодателна власт.

193 преференциални гласа е получил водачът на листата на Експерти за Казанлък Николай Ибушев.

Последното място в своеобразната любовна класация на народната обич към претендентите да седнат на банките като старейшини си поделят двама-Ридван Иляз от ДПС и Боян Каличков от ГЕРБ. Те имат по 177 преференции на вота. Иляз за първи път ще се кълне в полза на казанлъчани, благодарение на познатия ни феномен, в неговия случай 3/3.

Каличков за втори път ще сложи десницата си в лявата част на гръдта, за да обещае, че ще бъде в услуга на обществто още четири години.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram