Поредно признание за Тео

Казанлъшкият учител Теодосий Теодосиев получи поредната си награда – „Йеродякон Игнатий – Васил Левски“.  Отличието се присъжда за духовност, хуманизъм и патриотизъм по случай Деня на народните будители – 1 ноември. Наградата бе връчена от карловската скулпторка Николина Канарова по време на тържество, което се състоя в ЛХМ „Чудомир“. Почетната грамота бе връчена съвместно с фондация „Тео”.

Теодосий Теодосиев е дългогодишен преподавател по физика в Профилираната ПМГ ,,Никола Обрешков“, ръководи и Националната школа по физика. Негови възпитаници печелят десетки златни медали от национални и международни олимпиади.

Теодосиев е и активен общественик. Избран е за първи председател на Националния клуб на учителите новатори. В продължение на много години е бил член на редколегията на списание „Физика“, в редакционния съвет на списание „Проблеми на образователната политика“, член на Управителния съвет на Съюза на физиците в България, член на Висшия учебен съвет към Министерство на просветата и др. Рецензент е на сборници и учебници по физика.

Носител е на множество награди и отличия, сред които орден „Св. Св. Кирил и Методий“ I степен, награди „Св. Неофит Рилски“, награда „Райна Кандева, на фондация „Св.Св. Кирил и Методий“, награди от Физическия факултет на СУ  „Св.Климент Охридски“ за най–много приети студенти. Той е единственият учител в България, награден с почетен диплом от Българския парламент. Удостоен със званието „Почетен гражданин“ на родния Казанлък. Носител на специалната награда на БАИТ за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии за 2014 г. В същата година Тео бе избран и за Мъж на годината в конкурса на Дарик радио.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram