Пийнала 39 годишна с приятеля и обрали къща. Дадоха й 3 години затвор


            По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък са осъдени за кражба – 39-годишната Д.Ж., на която е наложено наказание от три години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг режим” и съучастникът й А.А., на 25 г., на когото е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години.

         

Подсъдимите Д.Ж. и А.А. се познавали и били в приятелски взаимоотношения. На неустановена дата в периода от 3.01.2019 г. до 4.02.2019 г., двамата били в гр.Николаево, обл. Стара Загора, където употребили алкохол. След като им свършил, те решили да влязат в някоя къща в града, за да откраднат алкохол и мезе. Докато вървели, забелязали, че не било включено електрическото осветление на имота на пострадалата, която живеела постоянно в друго населено място. А.А. помогнал на Д.Ж. да се качи на плочата до къщата. Отворили един от прозорците на жилищната постройка и двамата влезли вътре. Обходили всички стаи, както и избеното помещение и взели със себе си различни по вид вещи от покъщнината – килими,  кухненска разтегателна маса, телевизор, електрическа  кана и 2 бр. ел.печки,  печка на дърва, чаршафи, губери, стъклени чаши, алкохол и консерви, всичко на обща стойност 476 лв. Консервите с месо и алкохола изконсумирали още в дома на пострадалата, а останалите вещи изнесли от там. След няколко дни продали печката на дърва и електрическата печка.

На 7 февруари 2019 г. по искане на  Районна прокуратура-Казанлък на Д.Ж. й била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя е многократно осъждана за кражби. Последното наказание от  3 години „лишаване от свобода“ е изтърпяла през септември 2018 г.

Присъдата спрямо двамата е влязла в законна сила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram