Награждават казанлъшкия будител Тео на церемония в Пловдив

Най-известният сред учителите не само в Казанлък, но и в цяла България – Теодосий Теодосиев, дългогодишен преподавател по физика в ППМГ „Никола Обрешков“ и ръководил на специализираната школа по приложна математика и физика ще получи днес поредното си признание на церемония в Пловдив.

В нея ще бъдат отличени двама изявени български учители – народни будители с изключителен принос към българското образование – Радка Атанасова, учителка по български език в Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия, Пловдив и колегата й от Казанлък – физикът Теодосий Теодосиев.

Проявата в Пловдив има две основни цели: да има повече учители в България като тях, да се стартира обсъждане как с минимални промени и усилия младите учители да имат за пример подобно отношение към учениците, да се стремят към подобно себераздаване и постигане на забележителни резултати, както и да се покаже, че традицията учителите „да бъдат носени на ръце“ продължава. Да се покаже, че обикновените българи са в състояние да оказват ефективна подкрепа за образованието на децата – целогодишно да насърчават талантливи деца и техните учители.

Проявата ще бъде достъпна и онлайн, дистанционно чрез виртуална класна стая Ден на народните будители, онлайн проект „Забавни уроци по български език“.

Теодосий Теодосиев е преподавател по физика повече от 40 години. От неговата школа в Казанлък постоянно излизат медалисти от национални и международни състезания и олимпиади по физика, а учениците му имат най-високите постижения и професионална реализация. От носител на орден “Св. св. Кирил и Методий” I степен до Мъж на годината за 2014 г., Теодосий остава верен на себе си и каузата да учи децата, както на физика и математика, така и на любопитство към света, вяра и свобода.

Тео, както се обръщат към него признателните му ученици, е носител на специалната награда на Българската асоциация по информационни технологии и на приза на Дарик радио Мъж на годината 2014 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram