До 42% скочи избирателната активност в павелбанско, има нарушения

42% е избирателната активност в община Павел баня към 13.00 часа, съобщиха за Pavelbanya.eu от Общинската избирателна комисия. 5083 са общо избирателите, които до този момент са упражнили правото си на глас.

От Общинската избирателна комисия добавиха също така, че има напрежение пред някои от избирателните секции в общината, където представители на една политическа сила са се опитвали да влязат нерегламентирано в секционните помещения. Освен това за село Горно Сахране са получени сигнали за заплахи към жители на селото.

Припомняме, че на първия тур за местни избори миналата неделя избирателната активност към 13.00 часа в общината беше 30.57%.

Нормално е започнал изборният ден във всички секции от населените места на община Павел баня, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия, Цанка Христова.

В Павел баня един срещу друг за кметския пост на общината се изправят досегашният кмет и кандидат на една от политическите формации.

На балотажа ще се определят и кметове в селата Габарево и Търничени, където избирателите ще гласуват с две бюлетини.

Общият брой на бюлетините за втория тур на местния вот е 1128 – 133 за кметове на общини, 25 за районни кметове и 970 кметове на кметства, съобщиха от Централната избирателна комисия.

www.Pavelbanya.eu

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram