Галина Стоянова: „Казанлък – емблема на държавата“

Казанлък бе отличен с награда за принос в развитието на туризма

Отличието прие Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова днес на церемония по връчването на годишните награди на Националния борд по туризъм – „Розата“ в София. В Казанлък бе отличен от ръководството на борда в категорията „Награда за община със значителен принос в развитието на туризма“.

“За мен, като Кмет на Казанлък и за моите съграждани е чест да сме пазители на националния символ – Розата, отговорност да я популяризираме!“, заяви Галина Стоянова. „За нас това е признание, което ни помага да продължаваме да развиваме Долината на розите и на тракийските царе като най-красивото място на България и като емблема на държавата.“, каза още Кметът на Община Казанлък.

Призът е реплика на монета на одриския владетел Аматок, открита край Казанък с произход от Долината на тракийските царе, на която в горния край е изобразена роза, част от предишното лого на Общината.

Наградите, в общо 15 категории за принос в туризма, бяха раздадени в рамките на конференцията „Дигиталната трансформация в туризма“, която се провежда в столицата днес със съдействието на Министерството на туризма и Държавна агенция „Електронно управление“. Награда за институционално партньорство в сектор „туризъм“ получи министърът на туризма Николина Ангелкова, която откри форума. Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова получи награда за принос в европейската интеграция и развитие на туризма.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram