Веселин Калчев, БСП-Братя Даскалови: Без основание се бави или отлага проверката на общинската Борса в Плодовитово от областния управител

Местният парламент в община Братя Даскалови препотвърди решението си за проверка на Борсата в Плодовитово. Това стана на редовно заседание на местния законодателен орган.

До повторното разглеждане се стигна след като  областният управител на област Стара Загора върна приетото решение на Общинския съвет за създаване на комисия за  проверка на дейността на  общинското дружество  – ,,Тържище с. Плодовитово“ ЕООД,  на процедурите по обществени поръчки и да направи анализ на работата на управителите. Съветникът от БСП Никола Будаков предложи да се допусне предварително изпълнение на решението, взето на 3-ти октомври, въз основа на чл. 60 от АПК.

„Намесата на областния управител в работата на търговското дружество, без основание за това, цели да се забави или да се отложи за дълго проверката на една от най-големите борси в Южна България. БСП настоя за предварителното изпълнение  защото считаме, че има реална опасност отново да бъде осуетено или сериозно затруднено изпълнението на решението на Общинския съвет”, каза председателят на БСП-Братя Даскалови Веселин Калчев. По думите му от закъснението на изпълнението може да последва значителна и трудно поправима финансова вреда за общинското търговско дружество.

„Решението бе прието с мнозинство и комисията може да започне проверката в търговското дружество независимо от това дали областния управител или друго заинтересовано лице ще оспори акта в Административния съд с цел да отложи или забави ревизията”, допълни Калчев. По думите на съветниците така се  защитава обществения интерес на жителите на община Братя Даскалови, които се явяват реалния собственик на дружеството. В комисията за проверка, председателствана от Будаков, са включени представители от всички политически групи.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram