Ръката, която дава – не обеднява!

 

В Деня на Св. Иван Рилски – 19-и октомври, Празник на българския лекар, казанлъшката болница „МБАЛ Д-р Хр. Стамболски” ЕООД обяви дарителска акция за събиране на средства за закупуване на нов видеогастроскоп и колоноскоп за Отделението по гастроентерология.

Лечебното заведение разполага с ендоскопска апаратура, получена през 2010 г. от Японското посолство по „Програма за отпускане на безвъзмездна помощ за проекти на местно равнище”. Тя се нуждае от подмяна – с нов и съвременен модел. Ръководството на болницата ясно осъзнава, че без тази апаратура, за закупуването на която не разполага с финансов ресурс, населението на петте общини и голям брой социално слаби и неосигурени слоеве от населението ще бъдат лишени от качествена медицинска помощ.

Болницата в Казанлък е единствената на територията на общините Казанлък, Мъглиж, Павел Баня, Гурково и Николаево, която има възможност да извършва тази дейност. Ендоскопската апаратура, без която отделението не може да работи, е необходима за превенция и лечение на следните най-често срещани заболявания: язвена болест, кръвоизливи от стомашно-чревния тракт, новообразования на стомах и дебело черво, възпалителни чревни заболявания и други.

Ръководството се обръща към всички фирми, партии, организации и физически лица, към всички, които искат да се запази и да се развива болницата в Казанлък, болница със 100-годишна история, да се присъединят към тази дарителска акция!

 „Надяваме се с взаимопомощ, съпричастност и сплотеност отстрана на всички живеещи в общините Казанлък, Мъглиж, Павел Баня, Гурково и Николаево да закупим нова ендоскопска апаратура, от която при необходимост ще може да се възползва всеки един от нас !“, пишат в обръщение от казанлъшката болница. 

Средствата могат да се внасят, както в болницата така и по нейната банкова сметка:

Общинска банка АД – ФЦ Казанлък

BIC: SOMBBGSF

IBAN: BG63 SOMB 9130 1020 0874 04

Нека да подпомогнем лекарите и медицинският персонал да прилагат своите знания и опит,  използвайки съвременна медицинска апаратура в името на човешкото здраве!

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram