Родителите-ученици си искат бебето, което изоставиха

„Искаме си бебето, искаме да израсне при нас, то е наше внуче“, това изповяда пред наш екип Даниела Календжиева, майката на ученика Христо, който заедно с малолетната му приятелката изоставиха на 21 октомври новороденото си детенце. Драмата потресе цяла България, когато стана ясно, че клошар откри в Казанлък до контейнер раничка с новородено момченце.

16 годишният ученик, баща на бебето, ще навърши 17 години през декември. Той също си иска бебето. Потвърди пред екипа ни, че и майката-15 годишната Тони, не е отричала никога за бебето. След случилото се ученичката бе в дълбока депресия и разпити не бяха възможни.

Христо разказа още, че той е помагал при раждането на бебето. Били в апартамента на Тони, а нейната майка спяла в съседната стая. После току-що станалият баща прибрал бебенцето в раничка и го оставил в кооперация на ул.“Кадемлия“.

Семейството на Христо тепърва ще търси варианти да си вземе бебето и да го отглежда, иска и майката да е до него, затова ще предриемат всичко възможно да върнат бебето у дома.

Страх била основната причина учениците-родители да не споделят проблема с възрастните.

Бебето бе кръстено Димитър от социалните работници и бе настанено в приемно семейство.

Повече подробности гледайте в репортажа по Пресс тв в първата вечерна емисия „новини“ от 18:10 часа.

На снимката: Майката на непълнолетния баща-Даниела

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram